Buurt in ontwikkeling

Het Energiekwartier wordt in meerdere fasen gerealiseerd. De nieuwbouwprojecten Edison, Volta en Esperanto worden inmiddels bewoond door de blije eigenaren en huurders. De laatste fase, die begint met De Regent 1, is in aanbouw. Er zijn nog slechts enkele eengezinswoningen beschikbaar.

De bouw is gestart: Regent I

De voormalige kerk, waarin de Regentenkamer gevestigd was, en de verouderde portiekflats maken plaats voor nieuwbouw. Hier verrijst De Regent met haar fraaie karakteristieke Haagse architectuur. Deze laatste ontwikkeling start met de realisatie van 12 eengezinswoningen en 36 huurappartementen op de hoek van de Noordwest Buitensingel en de Zamenhofstraat.

Lees verder

Stedelijk groene buurt

Stoere buurt met straks de Zamenhofstraat die een groene uitstraling krijgt door de aanleg van fraaie groenperkjes en bomen. Wanneer het project Esperanto is gebouwd zal het Esperantoplein haar nieuwe groene uiterlijk krijgen. Dit plein is samen met de buurt ontworpen. In 2018 is Park de Verademing vernieuwd en geopend. Hier kun je onder andere genieten van een wandeling door de rozentuin, gezellig picknicken of genieten van de activiteiten die regelmatig worden georganiseerd. Ook zijn er diverse sportverenigingen gevestigd, zo heb je een voetbalclub, manage en er is een hardlooppad van 1000 meter lang. Voor de kinderen is een avontuurlijke speelplek gecreëerd voor uren speelplezier.

Meer over Energiekwartier

Energiekwartier prikkelt!

De Elektriciteitsfabriek

Stadsarchitect Schadee bouwde in 1906 de monumentale, industriële stadscentrale van elektriciteitsproducent Uniper. Langs het water van het Verversingskanaal, tussen de volkstuintjes van toen. De rauwe, tot de verbeelding sprekende hal is sinds een paar jaar een podium voor kunsten. De Electriciteitsfabriek programmeert en produceert zelf en ook in samenwerking met culturele partners, kunstenaars, musici, dansers en theatermakers.

De intieme tuin: Esperantoplein

Een aantal buurtbewoners werkten samen met een ontwerpbureau aan de herinrichting van het Esperantoplein. Het resultaat is een bijzonder ontwerp. Een raster van wandelpaden verdeelt deze ruimte in grote groenvlakken van gras, haag en bomen. In het midden komt een ‘groene terp’. Dit ontwerp geeft het plein een tuinachtige en intieme sfeer.

Lokaal biertje doen? Bezoek De Haagse Prael

Brouwerij De Prael heeft haar tap geopend aan het Esperantoplein. Zij brouwen met Haags water het eigenwijze Praelbier en hebben een groot terras aan het kanaal. Geniet van de daghap met een bijpassend biertje. Of een gezellige borrel met vrienden en buren.

Park De Verademing is een heerlijke plek voor alle bewoners van het Energiekwartier. Je kunt hier sporten, de kinderen laten spelen, picknicken, kortom lekker ontspannen. In het park worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Van een klein circus tot smakelijke marktjes.

Ravotten en springen!

De nieuwe speelplek in het park De Verademing is vol avontuur. Kinderen kunnen spelen op klimrotsen, slingeren aan touwen of een gaaf parcours volgen. Rondom het speelterrein zijn lange zitranden, zitbanken en picknicktafels. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten. 

Joggen, voetballen?

In het park ligt een hardlooppad van 1000 meter lang, een voetbalveldje, een jeu-de-boules plek en is er een paardenstal met een kleine manegebak. Rondom ligt een geasfalteerde baan voor fietsers en skaters. Energie kun je dus zeker kwijt in het Energiekwartier!

Meer informatie

Goede OV verbinding

Meerdere tram- en buslijnen hebben bij het Energiekwartier een halte en brengen je frequent in een paar minuten naar het Centrum, het Centraal Station en Station Hollands Spoor. Vanuit daar ben je met een kwartiertje in Delft en met een half uurtje in Rotterdam of Amsterdam.

Bereikbaarheid

Wonend in het Energiekwartier bent u overal dichtbij. De binnenstad, Haagse markt, strand u bent er zó met het OV, de fiets of lopend. Meerdere tram- en buslijnen brengen u in een paar minuten naar het Centrum, het Centraal Station en Station Hollands Spoor.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontvang relevante updates over het project Wonen in Energiekwartier.

Waarom aanmelden?

  • Weet als eerste wanneer de inschrijving start
  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning 

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.